Wednesday, 30 November 2011

Sendu Di HatiMu Rindu Di JiwaKu


Takdir
yang menentukan
Pertemuan yang tak disangka
Takdir jua
yang menentukan perpisahan


Di talian cinta ini
Terjalin ikatan mesra
Walau hanya seketika
Bagiku sungguh bermakna


Masih terkenang lagi
Kepadamu insan misteri
Yang sudi bertamu di hati


Tersentuh hatiku
Rasa ingin bersamamu
Menyapu si airmata
Menghilangkan rasa sendu
di hati


Setiap malam
Kutunggu panggilanmu
Resah hatiku menanti
Walaupun sehari
takku dengar suaramu
Hati rindu
  Kuterasa dunia ini bagai terhenti


Aku tahu
kau rindukan aku
Belaian kasih mesra untukmu
Tak sempat lagi kita
bersua bermesra


Engkau
telah pergi jauh
Terlerai genggaman mawar dari
tanganku~









*dah lama cari lagu nie. akhirnya jumpa jugaaa*



Antara Kawan dan Kekasih. Pilihan Anda?

Kalau bagi wanita, kekasih sentiasa di dahulukan. bagi lelaki pula, kawan menjadi keutamaan. betul ke? tapi tak semua lah. ini berdasarkan pemerhatian aku dengan orang-orang yang terdekat dengan aku. sama ada sedar atau tidak tapi itulah hakikatnya. aku selalu mendengar rungutan kawan-kawan wanita aku yang kadang-kadang tidak begitu berpuas hati terhadap pasangan mereka yang sentiasa melebihkan kawan sendiri dari mereka. dan bagi situasi aku pula, aku juga ada masanya tidak begitu senang dengan perangai mereka sendiri yang selalu melebihkan masa dengan kekasih. dah jadi lumrah agaknya, wanita jika menyayangi seseorang itu, lebih senang untuk menghabiskan masa berdua sahaja.






kadang, riak di wajah kita tidak selalu menggambarkan apa yang sedang dirasai oleh hati





Mungkin jika aku berkata begini, ada yang menganggap yang aku cemburu dan sebagainya. terkadang, apa yang kita cuba nak sampaikan selalu disalah ertikan oleh sesetengah pihak. berdiam adalah yang terbaik untuk situasi sebegini. betul tak? jika mempunyai masalah, stress, down, kesedihan, selalu dikongsi bersama. itu dulu. bila sudah mendapat teman baru untuk menggantikan semua itu, jangan kan khabar berita, berjumpa apatah lagi. tapi, jika kita melihat teman kita gembira dengan kebahagiaan yang dikecapi, haruskah kita menjadi batu penghalang? semestinya tidak. maka, biarlah kita mendoakan yang terbaik sahaja untuk mereka.
 


Bagi aku, seandainya aku berada di dalam situasi seperti ini. Kawan adalah pilihan ku. bukan beerti aku menidakkan kehadiran teman istimewa disisi tapi kami belum mempunyai ikatan yang sah dan belum tentu dia yang ditakdirkan untuk menjadi teman susah dan senang aku sehingga ke akhir hayat nanti. kerana bagi aku, masa sebelum berkahwin ini lah untuk aku meluangkan lebih banyak masa bersama teman-teman dan jika suatu masa nanti tiba untuk aku berkahwin, akan aku luangkan seluruh masa aku untuk suami dan keluarga yang tercinta :) 



Adil lah tu kannn? tapi takde lah sampai aku tak mahu berjumpa langsung dengan kawan-kawan yang lain, cuma mungkin tidak lah sekerap seperti sebelumnya. kerana kita sudah terikat pada satu tanggungjawab yang lain kan. 'kawan selamanya', itulah prinsip aku. walau apa jua keadaan skalipun, hargailah mereka yang sentiasa berada di sisi kita. jangan sehingga saat kita tersedar betapa pentingnya mereka di dalam hidup kita, semua itu sudah tiada gunanya lagi. masa itu tidak mungkin diputar kembali lagi. setiap saat adalah berharga untuk dihargai dan diingati.





Tuesday, 29 November 2011

Lisa oh Lisa

Korang tahu tak ada magazine baru kat Malaysia nie? Lisa ! aku pun tak tahu actually. semuanya secara kebetulan bila aku nak beli magazine dekat RnR Tapah masa on the way balik ke Kedah. tahu jeee lah kan kalau dari Gombak nak balik nun jauh di utara tu makan masa yang lama gak. so, saje beli something untuk di baca bila dah bosan tahap maksima !





cover page untuk edisi pertama Malaysia



Tetiba nampak pulak magazine nie. nak pulak ada gambar fazura jadi coverpage. yes ! aku memang minat dengan die. tak pikir panjang dah, terus ambik dan bayar :) blurrr sekejap aku bila makcik aku tetiba tanya, 


'kakngah, kenapa semua orang ucap tahniah kat Lisa nie?' 
*yang dia maksudkan adalah Lisa Surihani yang kebetulan ada gambar dia dalam tu* 

'ouh, bukan Lisa tu lah tapi majalah nie memang nama Lisa'. 
hahahah. 



Oke lah cerita-cerita dalam magazine tu. aku suka dan banyak info yang menarik. nie keluaran edisi pertama dan aku pun tak pasti ia diterbitkan berapa bulan sekali? ke sebulan sekali? entah. aku pon jarang nak beli magazine nie, just untuk baca time kebosanan tu boleh laaa.

 

Eh, macam makin cantik kan si fazura nie? lagi-lagi time kat anugerah Festival Filem Malaysia baru-baru nie. ingat lagi dulu dia selalu cakap yang dia tak cantik. padahal aku tengok dia selalu jeee cantik especially bila tak make up ! maybe cuba bersikap rendah diri kan. and that is good :)






dah lah cantik, berlakon pon best !
kira bakat dan rupa, dua-dua pon ada.





 



cantik kan baju dia :)


Monday, 28 November 2011

Penakut


Tak semua kau rancang akan berlaku
Mungkin nasib tak menyebelahi aku
Entah mengapa engkau yang aku cinta
Mungkin lebih baik kau ku lepas saja



Ini tidak adil tidak adil baginya
Ini tidak adil tidak adil bagiku
Ini tidak adil
Untuk engkau bertanya jika ku mencintaimu juga
Tidak adil tidak adil baginya






Kau tak pernah cuba memahami aku
Cinta kau ucap tak pernah engkau tunjuk
Dan bila tiba saat ku kehilangan
Beban yang tak pernah kau cuba ringankan



Ini tidak adil tidak adil baginya
Ini tidak adil tidak adil bagiku
Ini tidak adil
Untuk engkau bertanya jika ku mencintaimu juga
Kau bukan milikku



Dan aku memang penakut
Mengakui cinta kepadamu
Seribu kali ku cuba ucapkan
Bila bersamamu


Kau bukan milikku
Dan engkau pun tahu
Kau bukan milikku~



Cuba Menghayati Ciptaan-Nya


Dekat bawah nie ada beberapa gambar yang aku nak share dengan korang. kira untuk tontonan umum, sesuai dilihat oleh semua lapisan masyarakat. heeeee. gambar nie semua aku yang capture sendiri dan boleh dikatakan the most favorite picture all of time dalam simpanan aku. kenapa? sebab aku suka pada ketenangan yang dapat dilihat setiap kali aku tatap gambar-gambar tu. adakah korang pon rasa apa yang aku rasa? huhuhu.



Masa di Sarawak






aku nak korang fokus kan pada awan tau.
cantik kan? :)


Masa di Teluk Kemang, PD




serious ! aku suka sangat waktu senja di laut.
siapa yang tak suka kan?





*i wish i could be there again someday*


Masa di Thailand




Masa nie aku ada pada ketinggian berapa entah dari aras laut. atas bukit la tapi. tak ingat dah la, masa tourist guide tu explain aku tengah bercakap. 
hahahah.





sangat tinggi ! 
walau aku sememangnya seorang yang gayat tapi aku gagahkan jugak naik ke atas. cewahhh ! padahal, semua dah naik tak kan nak tinggal sesorang kat bawah kan? :p





tempat yang paling tinggi tu lah tempat yang paling cantik kan sebenarnya? sebab kita boleh tengok seluruh view dekat songkhla nie.


Masa di Penang




seperti mainan jeee kapal layar tu




cantik sangat air laut dia ! 
siapa kata Malaysia takde tempat-tempat bercuti yang cantik dan best? huhuhuh.





sayang gilaaa aku tak pandai berenang. kalau tak dah lama terjun dalam tu siap buat renang berirama lagi ! hahahah.






Masa di Pulau Aman




pulau yang sangat unik bagi aku. tak tahu pon kewujudan pulau nie. hanya selepas tengok cerita seribu kali cinta jeee baru nak tercari-cari. Alhamdulillah, sampai juge kat sini. 
kuat tak penangan cerita tu? heheheh.


Masa di Pantai Merdeka





sangat suka aku dengan gambar nie. mula-mula just capture jeee sambil jalan-jalan tu.





again. fokuskan pada awan itu.
nie lah awan nano ! :p






sepanjang stay kat pantai tu, nie jeee lah keje aku. amik gambar awan nano ! habiss, dah cantik sangat, jangan salahkan camera anda :)










nie salah satu gambar yang tak menjadi. geram aku sekejap ! punyalah nak tertonggeng-tonggeng aku capture, last-last tak menjadi gak. haihh. next time kena try lagiiii.






tetiba jumpa anak ikan kannn. eh, belum mati lagi tau, saje nak suruh dia berjemur kejap ! 
hehehe. *kidding*


Masa di sawah padi




rumah belakang sawah tapi tak pernah masuk sawah, apa kes? huhuhuh. nie semua gara-gara takut lintah, pacat, kadang-kadang ada ular air. betul ke? tapi, yang penting dapat tengok view yang cantik macam nie pon dah cukup kan.





paling penting, dapat berposing dekat bendang ! :)


Masa di Putrajaya




semua orang tahu aku rasa yang putrajaya adalah salah satu tempat yang best untuk korang buat sesi photoshoot kan? gambar nie walau tak cantik dan menjadi 'model-model pelbagai size' tu berposing, tapi serious aku sangat suka dengan view die. apa lagi kalau bukan effect dari awan nano tu kan :)




Cantik kan ciptaan Yang Maha Esa. lagi cantik kalau setiap daripada kita dapat melihat kecantikan itu dari pandangan mata hati kita. dunia nie akan tampak lebih indah dan lidah juga tidak lekang dari menuturkan tanda kesyukuran terhadap semua ciptaan-Nya. tidak kiralah pada benda yang bernyawa ataupun tidak. manusia, haiwan atau tumbuh-tumbuhan itu sendiri. sama-samalah kita fikirkan.




Sunday, 27 November 2011

MU vs BT


Cuti Maal Hijrah kali nie membawa aku pulang ke Kedah, kampung di sebelah mak. Kedah bukanlah satu tempat yang asing bagi diri aku, selain dari kampung halaman, aku juga dah menetap di sintok lebih kurang 2 tahun untuk meneruskan pengajian aku di sana. cuma kali nie agak berbeza sebab aku berkesempatan untuk pulang ke Bukit Meriam setelah beberapa tahun tak ke sana. semenjak rumah arwah tok wan ditinggalkan tanpa berpenghuni dan semenjak itu jugalah kami hilang arah tuju setiap kali balik ke sana. bukan apa, tak tahu nak tido kat mana. huhuhuh. nasib baik ade lagi rumah makcik dan pakcik yang masih menetap di Kedah. 


Berbalik ke cerita aku pulang ke Bukit Meriam, tak sah kalau tak singgah ke Pantai Merdeka ! itulah tempat kami berkelah setiap kali pulang ke kampung. dan menjadi aktiviti wajib oke ! tapi itu duluuu. senang cerita, kalau nak ke sana korang mesti akan lalu di hadapan rumah tok wan, memang takde jalan lain dah. kecuali lah kalau korang ikut jalan laut. heeee. so, macam biasa. lepas mandi mesti perut akan menyanyi dengan kuat mintak diisi kan? kali nie takde dah nak berkelah bagaiii. kita orang pilih Bayu Beach Cafe untuk lunch sesuai dengan konsep die, 'Makan kat hotel, bayar harga warung' ! something like that lah. 







Ha. cafe tu terletak dalam resort nie. landskap resort nie cantik gak tapi aku tak sempat pulak nak usha lebih-lebih kan pluss nak amik pic semua. sebab dah kekenyangan !






Mula-mula nak order air tembikai. dan-dan takde plak. banyak betul jus buah dalam menu tapi last-last fresh orange jeee yang tinggal. boleh tak? haihh. nasib baik sedap !






dah berderet semua order air yang samaaaaa ! hahahah.



Haaaa. cerita MU vs BT nie. bukan MU yang team bola tu tahu. aku konpius actually nak makan apa time nie. Mee Udang ke? Bihun Tomyam ke? dalam gambar dua-dua nampak sedap ! tapi yang membezakan, mee udang nie pilihan chef cafe tu. then, aku decide nak order mee udang, then mak dengan cousin aku plak order bihun tomyam.





nie bihun tomyam yang sampai dulu. 






Sedap kuah dieee ! tetibe rasa menyesal plak tak order tomyam nie kan. T_T tapi nak sedapkan hati punya pasal, aku cakap kompem mee udang die lagi sedap lah ! kata pilihan chef kan.






Bila sampai jee, aku terus cari udang ! hahahah. yelaaa, kata mee udang tapi tak nampak pon udang terapung-rapung kat atas kan? hahahah. *sengal*






sajeee nak kasi close up sikit. heeeee.





Tak puas hati gak, aku angkat sekor pon jadilah letak dekat atas. nak tangkap gambar punya pasal ! heheheh. sekali 6 ekor ada dalam tuuu. puas makan udang hari tu, besau-besau pulak tu ! tapi, the truth is, bihun tomyam lagi sedap ! T_T kuah mee udang nie cair sangat. tetibe aku teringat kenangan makan mee udang dekat Pulau Aman dulu. the BEST mee udang yang aku pernah makan !







nie lah mee udang Pulau Aman !
udang fresh dari laut tahu. 



Sekian jeee cerita makan-makan aku kat pantai merdeka nie. kalau korang berpeluang pergi sana nanti, jangan lupa singgah tau. ingat ! 'makan kat hotel, bayar harga warung'. hahahah. sampai bebila aku akan ingat ayat tu. haihh. tahun bila pulak lagi nak sampai kat sana lepas nie?




Thursday, 24 November 2011

Kisah Hati







Hatiku hatimu
Menjadi satu cinta
Ku rasa hadirmu
Menyempurnakan aku...


Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir...


Cinta 
kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini...


Mungkin kita bersama
Nanti di atas sana
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya....






Tuesday, 22 November 2011

Sebulan Pon Belum Tentu Habis

Cerita kemenangan skuad Harimau Muda memenangi emas di Sukan SEA 2011 pasti menjadi bualan hangat saat ini. di mana-mana saja, semua sedang memperkatakan tentang cerita yang tengah 'hot and spicy' nie. huhuhuh. tapi, lagi hot jika Malaysia dapat mengalahkan Syria pada perlawanan 23 November nie untuk kelayakan Sukan Olimpik 2012 !


Bila aku baca berita harian pagi nie, ade pulak cerita tak best yang dibaca. 2 penonton Indonesia maut ketika final? sebahagian dikejarkan ke hospital? seorang kanak-kanak lelaki berusia 9 tahun terjatuh dan koma? seram bukan? punyalah fanatik penyokong-penyokong Indonesia nie. relaxxx sudah ! semangat untuk negara yang ditunjukkan mereka memanglah bagus tapi janganlah sampai menghina dan mencaci negara lain. bersaing secara positif dan sihat kan lagi bagus. haihh. geram tapi dalam masa yang sama kesian dengan mereka nie. tak pasal-pasal je kan insiden buruk macam nie boleh berlaku.


Sabar ya pak ! biasalah tu, adat permainan pasti ada yang menang dan kalah. sebab tu kita tak boleh over confident ! ingat tu. huhuhuh.



Harimau 'ngap' Garuda ! tajuk utama di Berita Harian hari ini. Siapa lagi garang? walau satu di darat dan satu di langit. ternyata, harimau mampu mematahkan sayap sang garuda sekaligus tidak mampu untuk terbang lebih tinggi lagi. 





Sepakan penalti yang berjaya diselamatkan oleh apek, sekaligus memberi harapan kepada team Malaysia untuk merangkul pingat emas. tidak keterlaluan jika aku katakan yang aku sangat annoying gila dengan lakonan yang cuba ditunjukkan oleh Ferdinand Sinaga. tak kiralah sejak dari perlawanan peringkat berkumpulan sehinggalah final. ada sahaja lakonan yang cuba dilakukan. grrrr !





Sepakan penalti kelima daripada kapten Malaysia, sekaligus merealisasikan impian dan harapan rakyat Malaysia untuk mempertahankan pingat emas di Sukan SEA kali ini. dan apa yang lebih penting, kemenangan ini berjaya meruntuhkan ego tuan rumah.





Detik-detik gembira yang turut dikongsi dan dirasai oleh seluruh rakyat Malaysia. termasuklah aku ! rasa macam nak jeee sama-sama melompat time tu. nasib baik boleh kawal lagi ! bhahahah.





Tahniah Harimau Muda ! 
memberi pingat emas yang ke 59 kepada negara :)



*sumber gambar dari incik Google*

3 Jam Yang Sangat Mendebarkan !!

Tahniah Malaysia !! Tahniah Harimau Muda !! tersenyum lebar aku apabila Malaysia berjaya memenangi emas di Sukan SEA kali ini. akhirnyaaaa ! serius aku cakap, sepanjang tempoh game tu aku memang tak henti-henti berdebar. kalau orang yang betul-betul lemah semangat mesti dah pengsan punya. huhuhu. korang pon mesti rasa sama dengan apa yang aku rasa kan? 3 jam oke ! setiap saat sangat mendebarkan. sampai seawal masa pertama aku terpaksa bertukar channel sementara untuk redakan getaran yang maha hebat, apatah lagi selepas Indonesia berjaya mendapatkan gol yang pertama. haihh.


Jerit tak payah cakap lah kan. mak aku siap berdoa lagi sepanjang game tu. seolah-olah ada anak dia yang sedang main atas padang tu. anak takdee tapi 'calon menantu' adalah ! bhahahah. satu game yang sangat sengit dan aku rasa kalau ditakdirkan team Malaysia kalah pon, kita kalah bermaruah. prestasi yang ditunjukkan setiap pemain aku sangat tabik. bertahan sehingga wisel ditiupkan, mengawal emosi dan tekanan daripada para penonton. itu semua bukan mudah dan hanya wira sebenar yang mampu melakukannya. dan Alhamdulillah, kemenangan milik kita jua :)


Bak kata abah, penalti nie kira nasib. dan memang dah nasib dan takdir kita untuk menang, apabila sepakan penalti terakhir yang dilakukan oleh kapten Malaysia akhirnya memberikan kemenangan kepada kita. walau pada mulanya, aku sendiri tidak menyangka sama sekali bahawa bola tersebut akan masuk ke pintu gol. huh ! menjerit lah lepas tu kannn. heeeee. walau ada beberapa insiden tak berapa best nak dilihat terutama apabila para penonton seolah-olah tidak menghormati lagu Negaraku, tapi bak kata pengulas sukan, tak payah nak hirau dan tak payah nak ambil peduli. yang penting kita MENANG !




 WIRA pada malam ini ! 
terima kasih apek kerana berjaya menjaga pintu gol negara dengan cemerlangnya.




 WIRA DI HATI !
inilah 'calon menantu' mak ! bhahahah.




WIRA SEBENAR !
wajah-wajah pemain skuad Harimau Muda yang merupakan wira bagi rakyat Malaysia. 
terharu sangat tengok semangat dan kekentalan dorang sepanjang game.




TAHNIAH sekali lagi skuad Harimau Muda !!




Monday, 21 November 2011

Perihal Muka Buku

Diam tak diam, hampir sebulan sudah aku deactivate kan muka buku aku. atau panggilan famous nye Facebook. huhuhuh. kalau dilihat dari statistik yang aku baca dalam akhbar berita harian hari ini, Malaysia mencatatkan angka paling tertinggi di Asia yang banyak menghabiskan masa di facebook, kalau aku tak silap. so? korang setuju tak? pendapat aku sendirilah kan, memang tak dinafikan masa aku pon banyak terbuang di situ. kadang-kadang, aku pon pelik kenapa kita semua boleh duduk mengadap facebook tu berjam-jam lamanya. betul tak? aku selalu bercakap sendiri, "eh, kalau lah aku dapat study macam lamanya aku mengadap facebook nie, mesti setiap sem aku boleh dean list!" hahaha. ini tak, asal mula bukak buku jeee dan-dan nak menguap kannn ! kalau berfb, tak tido semalaman pon tapeee. haihhh.


Hah. itu dari perspektif aku sebagai seorang pelajar. tapi, kalau pendapat aku secara personally pulak, aku rasa facebook nie lebih banyak mendatangkan keburukan dari kebaikan. tak tahu lah kan, itu just pendapat aku yang dilihat dari mata kasar. ada masanya, facebook nie boleh mencetuskan pergaduhan walaupun permulaannya hanya kerana perkara yang kecil sahaja. kadang-kadang, bila baca status yang bermacam-macam 'peel' nye membuatkan kita rasa menyampah pon ade jugak. mana taknya, benda yang sekecik-kecik dan seremeh-remeh pon nak diwar-warkan satu dunia. perlu ke? huhuhuh. eh, janganlah terasa pulak ye bagi sesiapa yang membaca statement tadi. aku just bagi contoh realiti dekat facebook sekarang nie.




Yang paling tak berapa nak best bila pasangan kekasih bergaduh. mestikah diberitahu dekat situ juga? bukan ke akan memburukkan keadaan lagi? elok-elok nak berbaik, terus putus. sebab apa? terlalu banyak kata-kata dan campurtangan dari pelbagai pihak yang lebih merumitkan keadaan. its oke, bila ada yang benar-benar ikhlas nak memberi nasihat dan membantu tetapi tak kurang juga yang cepat mengambil kesempatan dari situasi tersebut. sudah nama pon manusia, darah sama warna tapi hati tetap lain-lain kan? sukar untuk kita menduga apakah benar mereka itu ikhlas dalam setiap pertuturan yang diucapkan. 


Tak kurang juga bagi mereka yang selalu online time kerja tu. sekali sekala mungkin boleh dimaafkan sebab aku pon mungkin melakukan perkara yang sama bila dah bekerja nanti kan. hahaha. tapi yang aku maksudkan nie bagi mereka yang '24 hours' terpampang page fb tu dekat pc time office hours. eh, nie datang nak berkerja ke berfb? maaflah aku cakap macam nie. tapi, korang tak rasa bersalah ke? pada bos yang dah memberi sepenuh kepercayaan kepada kita untuk membantu syarikat? gaji bulan-bulan yang diterima berbaloi tak dengan kerja dan usaha yang diberikan? kerja-kerja yang menanti tu kalau dilengah-lengahkan tak ker akan menimbun nanti? oke, mungkin ada yang kata dorang still buat kerja sambil berfb, that's oke. tapi, bagi yang tidak macam mana? sebab ini pernah terjadi dan bukan aku sesaje nak mereka cerita. bos tengok kita punya lah fokus mengadap pc sampai tak toleh kiri kanan, kadang-kadang balik lewat, ingat buat OT dan paling tak tahan sampai tak sempat nak rehat ! dalam hati bos, kitalah pekerja terbaik, kitalah pekerja berdedikasi, tapi semua tu lakonan semata-mata. kesian tak? huhuh. fikir-fikirlah.




Walau apa pon, still juga ada kebaikan di facebook nie kan? itu tak dinafikan. misalnya, kita dapat mengikuti segala perkembangan rakan-rakan, tak kurang juga dapat melepaskan kerinduan walau hanya menatap gambar-gambar dan berkomunikasi di alam maya. dan itu jugalah yang sering aku lakukan. bukan apa, nak berjumpa bukan boleh hari-hari kan. seperti zaman kita study bersama dulu, sekarang masing-masing sudah memilih haluan dan perjalanan hidup yang berlainan. facebook juga lah tempat kita berjejak kasih semula. setuju? kadang-kadang kita tak pernah terfikir pon boleh bertemu semula dengan rakan-rakan yang telah lama tidak berjumpa atau berhubung. itulah kuasa networking zaman ini. tapi setiap perkara yang terjadi itu adalah ketentuan dari Dia juga. dan percaya atau tidak? di facebook jugalah ada diantara kita yang bertemu jodoh dan seterusnya ke jinjang pelamin.


Apaaaa pon, itu semua pandangan aku. lain orang, lain pendapat dan cita rasanya kannn. tak kisahlah dalam apa jua keadaan sekalipun, kalau kita berniat baik dan bijak menilai baik buruk sesuatu perkara itu, InsyaAllah, kita akan sentiasa berada di landasan yang betul dan dilindungi-Nya. Wallahu a'lam ~ 





Kerana Terluka


Beratnya rasa hati nak melangkah pergi
Tetapi apakan daya aku terpaksa
Buat kali terakhir inginku mengucapkan
Semoga dirimu berbahagia selalu
Tentang diriku ini
Terserah padaMu Tuhan menetukan...






Tak perlu kau bertanya ke mana ku pergi
Pandailah aku menjaga diriku ini
Sekali ku melangkah oh biarlah ku teruskan
Perjalanan ini walaupun sendirian
Hanya Tuhan yang tahu dukalara hidupku ini
Tak terkata, aduhai sayang...


Ku masih lagi teringat
Bicaramu yang terakhir
Pedihnya hingga menikam kalbu
Bisanya...


Selamat tinggal sayangku
Selamat tinggal kasihku
Aku terpaksa pergi dahulu
Kerana terluka hati ini...


Kiranya tempias membasahi jendelamu
Itulah airmata yang jatuh di pipiku
Kiranya sang bayu menyentuhi paras wajahmu
Oh itulah rinduku yang menyebut namamu
Setelah sekian lama tak jumpa~




Saturday, 19 November 2011

Orang Gila Cheese Memang Macam Nieee

Pernah tak korang rasa teringin sangat nak makan sesuatu? situasi macam nie memang biasa terjadi dikalangan ibu-ibu mengandung tapi tak mustahil kadang-kadang, ada masa-masa tertentu kita yang tak mengandung nie pon mengalami keadaan yang sama. ye tak? oppsss ! aku tak pregnant ye ! kahwin apatah lagi. bhahahah.
Nie semua gara-gara pizza terbaru dari Pizza Hut tu lah. Pizza Ultimate Cheesy 7. macam mana aku tak teringin kannn, dah kata gila suka makan cheese ! heheh. tengok iklan pon dah meleleh air liur. bhahahah. mula-mula tu aku plan nak call for delivery jeee. sudahnya, ke restoran jugak aku kan. habis, kalau dah beribu kali try tapi still enggage gak line tu, nak cakap apa lagi kan? grrrr !





Tengok cheese die ! sangat tak tahan. huhuh 





untuk toppings, cheesy pepperoni jadi pilihan.
cheese lagi kan? nie dah kira ultimate 8 ! bukan 7 lagi dah. 
bhahah.





Mushroom soup yang tak berapa nak sedap seperti biasa.
tak habis walau order 1 jee. dan segala daun bagai ditabur tu kenapa? 
huhuuh.





Air jangan dilupakan. kalau dah tercekik, siapa nak tolong?
heeeee.
first time aku order iced lemon tea, selalu balik-balik pepsi je kannn.



Bila perut dah kenyang, pandai-pandai lah cari pintu keluar ye :) dan untuk kesekian kalinya, kempunan aku nak makan pizza ultimate 7 nie tercapai gak. pasni teringin makan apa pulak lah kan? eh, jangan lupa try nanti tahu ! :)




 

Template by Blogger Candy